Kondomer

Idag finns det många olika typer av preventivmedel på marknaden. En stor del av dem innehåller hormoner, något som kan få långvariga negativa effekter både för människan och miljön. Dessutom skyddar inte den typen av preventivmedel mot könssjukdomar. Det enda säkra skyddet för att undvika både en oönskad graviditet och sjukdomar är kondomer. På marknaden finns ett stort urval av kondomer man kan välja mellan, och det är inte alltid den första modellen man provar som är den bästa. Att testa sig fram är därför klokt, och även att försöka hitta en typ av kondom man tycker om. Hittar man en kondom man gillar är det bra att hålla sig till den eftersom man då inte köper produkter som senare blir liggande i en låda och kastas bort utan att de använts. Med rätt kondom blir det sexuella samlivet behagligare, samtidigt som man ser till att man både ger sig själv och sin partner det bästa skyddet.

Kondomens historia och utveckling

De första kondomerna, som bland annat tillverkades av djurhudar och tarmar, var antagligen inte speciellt sköna att använda och inte heller tillräckligt hygieniska. Senare utvecklades kondomerna till att bestå av andra material, exempelvis linne och siden. Under mitten av 1800-talet började kondomer tillverkas av gummi tack vare att Charles Goodyear utvecklade vulkaniseringsprocessen. När man började tillverka kondomer av gummi fick de en högre kvalité än föregångarna. Övergången till gummi gjorde att priserna gick ner, något som resulterade i att fler hade råd att köpa dem. Det gjorde också att njutningen blev större, och genom åren har tillverkarna fortsatt att optimera och utveckla kondomernas utformning. Ändå är det många som påstår att de inte vill använda kondom. Ofta uppges orsaken till att män inte vill använda kondom vara att det inte är lika skönt, att njutningen minskar. Ibland kanske det är så, men i många fall är det en gammal myt som hänger kvar. Idag tillverkas det kondomer av väldigt tunt material, som knappt märks när man använder den. Även idag fortsätter man utveckla kondomer, bland annat håller ett forskningslag på att ta fram en kondom som består av en blandning av latex och stäppgräs.

Att hitta rätt kondom

En kondom som passar på en penis behöver inte nödvändigtvis passa på en annan. Det är därför bra att inte utgå från vad alla andra använder, utan försöka hitta en modell man själv trivs med. Idag kan vi vara tacksamma över att det är enkelt att hitta kondomer, medan det i början på 1900 talet fanns ett stort motstånd mot dem då de ansågs främja prostitution och ha negativa konsekvenser för familjelivet. Tack och lov vet vi nu att så inte är fallet. Att hitta ett stort utbud av kondomer är enkelt, bland annat på kondomeronline.se kan du få tips på vart du kan vända dig för att ta del av den stora marknaden som finns. Där kan man också läsa mer om olika märken och modeller. Tycker man att det är pinsamt att köpa kondomer i en affär finns det sidor på nätet som säljer dem. De levereras då i diskreta förpackningar direkt hem, utan att man behöver ta sig utanför dörren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Name *
Email *
Website

digital