Home » Plast och plastanvändning » Minska plastkonsumtionen genom att odla hemma

Minska plastkonsumtionen genom att odla hemma

Gillar du blommor och att odla dina egna grönsaker går det att spara en del plast genom att köpa fröer. Det går också att satsa på en plastfri trädgård genom att välja sjösten som dekoration. Att köpa fröer via exempelvis Florea är också mer ekonomiskt. Det finns många bra tips på hur du kommer igång och odlar mera hemma. Förutom att du får vackra blommor, färska grönsaker och egna örter sparar du plast men även miljön.

Transporter av grönsaker och alla förpackningar minimeras när du kan odla själv. Du kan odla på balkongen, altanen och har du en tomt kan du få plats med mycket. På en villatomt går det också att sätta upp ett växthus så kan du odla nästa året om.

Köpa fröer och börja odla

Att köpa fröer av Florea är enkelt och du kan ta del av odlingsskolan för att lyckas med odlingarna. Det finns olika tidpunkter på året då du ska börja förgro olika blommor eller grönsaker. Framför allt är våren en intensiv period när det kommer till att sätta fröer.

Kvalitén på fröer kan vara avgörande. Välj fröer av bra kvalitet med Florea för att lyckas bättre. Läs gärna en extra gång så att blommor eller grönsaker trivs i din växtzon. Ibland kan även exempelvis jorden behöva berikas för att vissa sorter ska trivas och överleva.

Lätt att hitta rätt fröer

Fördelen med Florea är att du kan enkelt kan sortera på olika egenskaper. Det kan vara fröernas såtid, om de tål frost eller om de passar bäst på en balkong. Samtidigt går det alltid att experimentera mer när du lärt dig mer om odling.

En vacker trädgård som kombinerar vackra blommor med grönsaker och örter kan minska behovet av plast. Det går även att stadsodla utan problem. Återanvänder du även så mycket som möjligt av såtråg och material som används vid försådd blir det en stor vinst för miljön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Name *
Email *
Website

digital