Home » Plast och plastanvändning » Ingen plast i trädgården: satsa på snygg sjösten

Ingen plast i trädgården: satsa på snygg sjösten

Vi är många som vill ha så naturliga material som möjligt i våra hem och trädgårdar. Undvika plast till varje pris. Ett bra och helt naturligt alternativ till konstgjorda material är sten. Dekorera och fixa till din trädgård med fin sten som sjösten, skiffer och kantsten. Naturliga och oljefria material som är bra för både dig, dina barn och miljön.

Sjösten

Sjösten är precis vad det låter som: sten från sjöar och hav. Det är ett material som ger din trädgård mycket charm och liv. Förutom att den också är väldigt lätt att anlägga och dekorera med. Det finns olika storlekar och former som du kan välja mellan, beroende på om du vill ha tumlad eller krossad dekorsten. Allt från riktigt små stenar som passar perfekt i rabatten och blomsterkrukan, till stora runda stenar på över ett kilo som du kan använda för att skapa en fin kant kring till exempel altanen. Du kan också använda sjösten för att rama in rabatten, en blomsterö eller något annat som du har i din trädgård. Sjösten finns i många färger och utföranden. En riktig klassiker är Riverstone som har flera färgnyanser i ett. Din trädgård får garanterat ett personligt intryck. Köp sjösten hos Stenbolaget som även har skiffersten, stödmurar, singel och kantsten. På deras sida hittar du också bra guider på hur du anlägger med sten och en massa inspiration på hur du lyfter både hem och trädgård på smarta sätt.

Sten – ett naturligt material

Vi behöver minska användningen av plast. Plast är vare sig bra för oss, naturen eller miljön. Även för klimatets skull behöver vi övergå till mer naturliga material, metoder och använda mindre plast. Förr i tiden var prylar och byggnadsmaterial helt naturliga, idag är mycket utbytt till just plast. Plast är enkelt och väldigt formbart, men det är inte bra för oss. Dessutom är det inte är lika vackert och behagligt för ögat.

Istället för att du köper billiga plastprodukter för att dekorera i din trädgård eller ditt hem, så bör du satsa på trä och sten. Sten känns verkligen gediget. Det har en tyngd och en yta som alltid är unik. Om du köper dekorsten hittar du aldrig två stenar som är identiska. Det finns en individualitet i varenda liten sten. Det är också orsaken till att sten gör din trädgård levande. Du kan använda sjösten och dekorsten på en mängd olika sätt: i rabatten, för att skapa en särskild stenträdgård, vid altanen eller uppfarten. Du får en snygg och lättskött trädgård som både ser naturlig och ordningsam ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Name *
Email *
Website

digital