Home » Plast och plastanvändning » Plast finns i allt

Plast finns i allt

Tro det eller ej, men plast finns i allting runtomkring oss. Man är omringad av det utan att vara medveten. Så länge plast används och hanteras på rätt sätt kommer det inte att skada miljön. Men för att rädda naturen, klimatet och miljön måste vi alla tänka på hur vi konsumerar och hanterar plast.

Plast kan bidra till många funktioner och löser en hel del problem. Det är ett material vi inte kommer att undkomma och det finns i nästan allt runtom oss. Det finns plast i datorer, bilar, pennor, bord, stolar, borstar, lampor och mycket mer. En värld utan plast existerar inte och kommer även att ha svårt att existera en lång tid framöver.

Anledningen till att man anser att plast är farligt för miljön är att många människor runtom i världen bara slänger runt det, ut i naturen utan att tänka på vilka konsekvenser det kan ha.

Det finns plast som kan lösas upp av sig själv ute i naturen men majoriteten av plasten som används och finns idag gör inte det. Och det är därför vi har ett problem med plast i världen.

Så länge alla värnar om miljön och ser till att slänga plast där det hör hemma kan vi alla hjälpas åt att rädda klimatet på ett mycket mer effektivt sätt. Plast kan ofta återvinnas och därför är det avgörande att man gör sig av med plasten man har på rätt plats och på rätt sätt!

Låt oss ta hand om miljön tillsammans

Tillsammans kan vi rädda naturen och klimatet. Om alla hjälps åt och gör det lilla man tror inte ska ha någon betydelse så kan vi lyckas. På samma sätt som många väljer att skaffa sig elbilar med en Easee laddbox för att värna om miljön, så måste vi se till att välja plastfria alternativ om det är möjligt. Vi måste se till att återvinna all plast som konsumeras och som vi har tillgång till.

Om alla hjälps åt att sortera sina avfall och sopor, återvinner plast, väljer plastfria alternativ och en elbil istället för en bensin- eller dieseldriven så kan vi faktiskt se till att vår planet kan överleva i många år till. Allting kräver bara att vi lär varandra att göra rätt och att vi alla gör de småsaker vi tror inte har någon betydelse. Det minsta lilla man kan bidra med kommer att mer skillnad än vad man kan tro.

För om du gör det allra minsta, jag gör det allra minsta, din granne och dina vänner gör det allra minsta, kommer allt detta tillsammans att bli något större. Därför behöver alla bidra med det lilla dom kan och sprida så mycket kunskap som möjligt.

Vi kan redan se hur klimatet har förändrats och hur snabbt alla förändringar håller på att ske. Än är det dock inte försent och tillsammans kan vi göra skillnad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Name *
Email *
Website

digital