Home » Plast och plastanvändning » Miljövänligare plastförvaring när du hyr förråd

Miljövänligare plastförvaring när du hyr förråd

Plast kommer av naturliga skäl aldrig bli fullt ut miljövänlig, men det finns vissa plaster som är bättre än andra. När det kommer till förvaring har plast väldigt många fördelar jämfört med andra material. En av dem är att plast är hållbart samtidigt som det är lätt att hantera. En större plastlåda kan också användas väldigt många gånger utan att sedan behöva förbrännas, vilket minskar dess långsiktiga miljöpåverkan. Om du till exempel är göteborgare och står mellan lägenheter och behöver hyra förråd i Mölndal så är plastbackar ett bra sätt att förvara dina ägodelar på. De är stapelbara, lättviktiga och transparenta så att du kan få en snabb överblick av vad som finns var. De är dessutom säkra mot råttor och fukt på ett sätt som kartong inte är.

När är plast rätt?

Man kan undvika plast och minimera sitt plastanvändande utan att bli fanatisk. I många fall är faktiskt plast det bästa alternativet, till exempel som förvaringslösning. Du kan använda dina plastlådor om och om igen, vilket späder ut deras miljöpåverkan. Plast är också bra i de fall du behöver något som inte väger mycket men ändå är hållbart. Om du vill förvara vatten i en behållare när du tränar så är en plastflaska ett rimligt val. Glas eller aluminium väger mer och är mer stötkänsligt. Även här gäller det att försöka använda plastförpackningen (flaskan) många gånger för att kompensera för den miljöpåverkan plasten ändå har. Köp inte vatten på PET-flaska, utan köp en hållbar flaska i hård plast och fyll på den hemma under kranen.

Olika sorters plast påverkar olika mycket

När du köper en behållare eller förpackning i plast är det viktigt att veta att olika sorters plast påverkar miljön olika mycket. Vissa plaster är förhållandevis okej (de är inte giftiga för människor) i sig själva, men blir dåliga när andra ämnen tillsätts plasten för att uppnå ett önskat beteende hos materialet. Ett vanligt sådant ämne är ftalater, som har varit väldigt omdebatterade och från och med juli 2020 är förbjudna inom EU. Men om du beställer plastprodukter från utanför unionen är det en god idé att kontrollera att den plasten inte är behandlad med ftalater. Även hur plasten är gjuten kan ha miljöpåverkan. Om det finns någon form av struktur i formen, eller andra små lösa delar, finns risken att det kommer falla av plastpartiklar, vilket inte är bra. Välj hellre en förpackning som är så fyrkantig och slät som möjligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Name *
Email *
Website

digital