Home » Plast och plastanvändning » Plastbanta ditt hem

Plastbanta ditt hem

Har du haft som nyårslöfte att bli mer miljövänlig och klimatsmart? Härligt! Då kan du börja med att titta på vad som finns i ditt hem. Vi använder oss av alldeles för mycket plast idag och även om det finns plast som anses vara giftfri, så är materialet inte bra för vår miljö. Även som företagare kan du se till att bli mer hållbar i ditt arbete. Med hjälp av ett företagslån från Capcito kan du byta ut allt från gamla vitvaror, köksutrustning i lunchrummet och datorer.

Att plastbanta sitt hem eller företag betyder att du byter ut föremål som är tillverkade i plast till mer miljövänliga alternativ. Tänk bara på hur mycket saker som du ständigt slänger, t.ex. tvålpumpen som är slut eller alla plastförpackningar som grönsaker och andra produkter ligger i. Vi vill naturligtvis hjälpa dig på traven och har därför tagit fram en lista med riktigt bra produkter som du kan använda istället för plast.

Duka med bambu – Bambu är ett miljövänligt material som dessutom är väldigt hållbart. Du kan hinna skålar, glas och till och med bestick och tallrikar som är tillverkade i just bambu. Utöver den miljömedvetna biten så är bambu även väldigt vackert och har en jordnära ton.

Miljövänlig disktrasa – Hur många disktrasor slänger man egentligen på ett år? Det är nog en hel del om du tänker efter. Genom att välja bort engångstrasorna och satsa på en snygg disktrasa i lin kan du enkelt tvätta upp den när det behövs och använda den om och om igen.

Vattenflaska i glas – Alla flaskor i plast har ett sista datum, även om de innehåller vatten, och det finns en orsak till detta. Det är inte bra att förvara dryck eller mat för länge i något som är tillverkat av detta material. Gör en insats för miljön och satsa på en vattenflaska i glas istället. Det blir kanske lite tyngre att bära med sig, men det är ingenting mot alla flaskans fördelar.

Stearin mot paraffin – Under vintern är det otroligt mysigt att tända massa ljus, men var försiktigt med vilken typ av ljus det är som du väljer. Paraffin är inte bra för varken dig eller miljön. Satsa istället på ljus som är helt tillverkade i stearin.

Handdukar – Köper du de billigaste handdukarna du kan hitta? Ja, då sparar du åtminstone in pengar, men knappast gör du miljön en tjänst. Välj hellre handdukar som är tillverkade i ekologisk bomull. De är både skönare att använda och snyggare.

Ta med egen kasse – När du handlar mat är du i behov av en påse för att bära hem maten. Det är inget konstigt med det, men alla plastpåsar är inte bra för vår miljö. Satsa på att alltid ha med dig en praktisk tygkasse så slipper du vara en del av problemet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Name *
Email *
Website

digital